Het doel van onze acties is vrijheid voor dieren door de afschaffing van hun uitbuiting in elke vorm. De focus ligt op straatactivisme in diverse vormen en vegan outreach.

Foto door Wohtek Hubar

Community

Onze community is een vreedzame groep vrijwilligers, die via straatactivisme en vegan outreach strijden voor de vrijheid van alle dieren. Wij maken deel uit van de internationale organisatie Animal Save Movement.

Naast Animal Save Movement zijn er nog twee pijlers:

  • Climate Save Movement – gericht op voorlichting rondom de verwoestende impact van de vee-industrie op onze planeet
  • Health Save Movement – gericht op voorlichting over wat dierlijke en plantaardige producten betekenen voor onze eigen gezondheid

Animal Save Nederland

Onder Animal Save Nederland vallen, naast onze outreach events, ook de acties bij slachthuizen, de zogeheten Saves of vigils (wakes). Hierbij staan we varkens, koeien, kippen en andere dieren uit de vee-industrie bij in hun laatste momenten, wanneer zij in de veewagens bij het slachthuis aankomen. Door de dieren te filmen en te fotograferen en dit op o.a. social media te delen, geven wij hen een gezicht. Om zo consumenten te laten zien wie de individuen zijn, die schuilgaan achter dat onherkenbare verpakte stukje vlees dat in de winkelschappen ligt.

Meer over Saves/vigils lees je op onze hoofdwebsite. Of bezoek onze Facebook-pagina.

Save Square

Ons voornaamste outreach event is een Save Square: hierbij worden beelden uit de veehouderij en slachthuizen getoond en gaan we het gesprek aan met geïnteresseerde omstanders. Om hen tot nadenken aan te zetten over hun (voedsel)keuzes met betrekking tot dieren. Door vragen te stellen en handige tips aan te reiken, helpen we hen op weg naar een vegan besluit.

Deze video van That Vegan Couple uit Australië geeft een duidelijk beeld van vragen die we omstanders stellen (Nederlandse ondertiteling beschikbaar)

Andere actievormen

Andere vormen van onze vegan outreach bevatten juist vrolijke beelden van geredde dieren uit de vee-industrie. Op die manier brengen we mensen meer in contact met de natuurlijke staat van dieren en wordt benadrukt dat het bewuste wezens met gevoel zijn.

Ook kunnen voorbijgangers met virtual reality brillen zelf een kijkje nemen in bijvoorbeeld een slachthuis. Tevens delen we vegan hapjes uit om het publiek te laten kennismaken met de plantaardige keuken. Of onze creatieve kant komt aan bod tijdens artistieke stoepkrijtacties.

Foto door Wohtek Hubar

We zijn een inclusieve movement

Onze community is een inclusieve beweging die erkent dat alle vormen van discriminatie met elkaar verbonden zijn.

Wij geloven dat een einde maken aan geweld en onderdrukking begint met liefde, respect en vriendelijkheid naar alle levende wezens – ongeacht ras, geslacht of soort.

Respect, begrip en compassie zijn de basis van onze beweging.

Our lives begin to end the day we become silent about things that matter.

Martin Luther King Jr.

Foto door Wohtek Hubar

Doe mee

Onze acties zijn toegankelijk voor iedereen die onze missie en aanpak steunt. Ook als je nog niet helemaal plantaardig leeft ben je welkom om mee te doen. Zo kun je meer leren over veganisme en vind je wellicht de juiste hulp en tools om de overstap naar een plantaardige levensstijl te maken.

We organiseren onze acties veelal in de grotere steden. Bekijk de Events pagina om te zien wanneer er een event bij jouw in de buurt is.