De vee-industrie is niet alleen een verschrikking voor de dieren, maar ook ontzettend verwoestend voor onze planeet. Door de ecologische crisis is al het leven op aarde in gevaar.

Photo door Sam Beebe

Meest vervuilende industrie

De veeteelt is verantwoordelijk voor enorme hoeveelheden broeikasgassen, zoals CO2, methaan en lachgas, die zorgen voor opwarming van de aarde. Méér dan de hele transportsector bij elkaar, waaronder dus ook alle vliegtuigen.

Volgens wetenschapper Joseph Poore van Oxford University zou de totale uitstoot van broeikasgassen met een kwart afnemen als de hele wereldbevolking volledig plantaardig ging eten.

Andere desastreuze gevolgen van de vee-industrie zijn grootschalige ontbossing (veelal in de Amazone), water- en bodemvervuiling, waterschaarste en dode zee zones. Mede hierdoor is het leven van vele dieren en diersoorten in gevaar.

Desondanks neigt de overgrote meerderheid van mensen zich te concentreren op minder vliegen of het vermijden van plastic rietjes. Veganisme wordt vaak over het hoofd gezien.

Photo door @ApesFinal

Doe mee voor onze planeet

Als veganist in een niet-veganistische wereld kun je negatieve gevoelens en hopeloosheid ervaren. Door actief te worden kun je helpen de vegan boodschap te verspreiden én ontmoet je veel gelijkgestemden!

Wil je je inzetten om de planeet en al haar inwoners te redden? Kom dan in actie en doe met ons mee!